search instagram arrow-down
Tuukka Kylmälahti

Oletan, Siis Olet

Tervetuloa valintojen maailmaan. Sulla on edessäsi kaksi pilleriä, punainen ja sininen. Sininen ei ole sitä mitä ajattelit, joten älä tee valintaasi vielä.

Punaisen pillerin valittuasi elämästäsi tulee yksinkertaista ja helppoa. Tiedät mitä muiden elämässä tapahtuu kuulopuheiden perusteella ja niistä on helppoa tehdä omat johtopäätöksensä. Osaat lukea toisia ja oot niin hyvä ihmistuntija että sun ei tarvitse koskaan kysyä mitä toinen ajattelee tai miltä siitä tuntuu. Kiusalliset keskustelut on mennyttä elämää koska aina voi olettaa mitä toiselle kuuluu ja elää sen perusteella luomassaan todellisuudessa. Oot aina oikeassa.

Sinisen pillerin valitsijoilla elämä ei tule koskaan enää olemaan yksinkertaista. Kyseenalaistat kaikki huhut ja kuulopuheet toisista ihmisistä ja sun pitää aina kysyä ihmiseltä itseltään ”miksi?”, että saisit tietää totuuden. Joudut käymään pitkiä keskusteluja, kuuntelemaan mitä toiselle kuuluu, mitä tämä ajattelee, miltä tästä tuntuu. Kauheinta tässä kaikessa on se että saatat jopa oppia tuntemaan ihmisen aidosti omana itsenään, etkä omien odotuksiesi ja olettamuksiesi heijastumana. Huomaat että et voikaan tehdä toisesta mielikuvasi täydellistä partneria.

Otit punaisen pillerin. Sulla on jo jonkin aikaa ollut surullinen olo kun et oo saanut mielestäsi tarpeeks rakkautta. Toinen vaan makaa sohvalla, sitä ei kiinnosta sun jutut yhtään, se ei halua olla sun lähellä, ei harrastaa seksiä, se ei rakasta sua enää. Se oli kuulemma jutellut kaupungilla jonkun vastakkaisen sukupuolen kanssa. Huhhuh, sä niin arvasit tän. Pieni alakulo muuttuu koko kroppaa puristavaksi ahdistukseksi, oleminen tuntuu mahdottomalta. Mietit mitä voisit tehdä, mitä oot tehny väärin, miks toi tekee noin. Et kestä enää ja yks kaunis päivä räjähtää. Syytät toista omasta pahasta olostasi, väität et se ei enää rakasta sua ja on kiinnostunu muista enemmän kuin susta. Kerrot toiselle tasan tarkkaan mitä se ajattelee ja miltä siitä tuntuu. Toinen ei puhu mitään, lähtee vaan pois, surullisena. Tunnet huonoa omaatuntoa, etkä tajua miks toinen vaan kaikkoaa kauemmas, miks asioiden sanominen ei auttanut mitään. Punainen pilleri 1 – Parisuhde 0.

Sininen pilleri naamariin. Taas sulla on surullinen olo, koska susta tuntuu että kaikki ei ole kohdallaan, tunnet olosi välillä tosi yksinäiseksi. Oot huolissasi toisesta koska se vaikuttaa tosi väsyneeltä, eikä ole oikein oma itsensä. Mutta olipa mukava et se oli jaksanut nähdä ystäväänsä, joka on toista sukupuolta, toivottavasti se piristi. Yrität tehdä kivoja asioita toiselle, pidät huolta että sillä on kaikki mitä se tarvitsee, mut huoli vaan painaa koko ajan. Sitten yhtenä iltana pyydät toisen mukaan, otat kädestä kiinni, katsot silmiin ja kysyt että onko sillä kaikki hyvin, mitä sille kuuluu. Kerrot että susta on tuntunut yksinäiseltä ja surulliselta ja et susta olis ihana tietää missä mennään. Toinen purskahtaa itkuun, lohduttoman surulliseen itkuun, mutta samalla tuntee äärettömän suurta helpotusta. Juttelette ja selviää, että toinen on todella väsynyt, työ ja arki on vaan ollut liikaa. Et oo saanut rakkaudenosoituksia koska toinen on ollut yksinkertaisesti liian poikki. Kun toinen oli nähnyt ystäväänsä, olivat he jutelleet siitä et se rakastaa sua ihan mielettömän paljon ja siitä tuntuu pahalta kun ei jaksa olla sulle täydellinen partneri. Susta tuntuu pahalta toisen puolesta, mut sun kropan valtaa lämmin tunne. Sulle maailman tärkein ihminen kärsii ja tarvitsee apua ja aiot tehdä kaikkesi että sillä olis mahdollisimman hyvä olla. Puhutte, kuuntelette toisianne ja teette yhteisen sotasuunnitelman, välillä sotureita jo vähän naurattaakin. Otat toisen turvaan kainaloon, onnenkyynel valuu silmäkulmastasi kun se kehrää onnellisena, uskoen taas että kaikki menee vielä hyvin.

Ihmetteletkö koskaan miksi peilistä katsoo tuntemattomat kasvot, silmät täynnä tyhjyyttä? Mietitkö välillä minkä ihmeen takia elämä tuntuu niin mustavalkoiselta ja sillä ei oo suuntaa? Miksi susta tuntuu et sulla on asiat ihan helvetin huonosti, vaikka sulla on hyvä elämä? Minkä takia olet täys nolla? Mikä sussa on vikana? Toisten odotukset ja olettamukset susta on kahlinneet sun sielusi ja kaapanneet vallan. Oot vankina omassa kehossasi, voiko sua enää kukaan tai mikään pelastaa? Kaikki lähtee susta itsestäsi, mutta monesti me tarvitaan apua vaikka sitä voikin olla vaikea myöntää. Miksi me haaveillaan satujen prinsseistä ja prinsessoista ja elokuvien supersankareista. Tosielämän supersankareita on ne, jotka haluavat nähdä sun sisälle, löytää sun sielun ja auttaa vapauttamaan sen kahleista, hyväksyä sut juuri sellaisena kuin olet.

Mitä meistä tulee ihmisinä jos aina yritetään olla niin kuin toiset haluaa. Kuinka kauan toisten miellyttäminen jaksaa kantaa ennen kuin kadotat itsesi ja liekki sun sisällä sammuu. Miksi meidän pitäisi kulkea aina samaa, saati sitten toisen polkua? Eikö voitaisi kulkea omia polkujamme käsi kädessä, lopettaa eläminen toista varten, alkaa elämään toisen rinnalla. Meillä on oikeus olla ainutlaatuisia omia itseämme, annetaan se mahdollisuus myös toisille. Jos vapautetaan toisemme kahleista, niin vaikka meidän ote irtoaisikin joskus ja polut erkanisivat, ei ole mitään anteeksipyydettävää tai -annettavaa. Voit katsoa peiliin ja tunnistaa itsesi, tuon kauniin hahmon, silmät täynnä elämän paloa. Elämä on värikästä ja intuition pystyttämät liikennemerkit opastaa sua oikeaan suuntaan. Vaikka sulla olisi joku asia huonosti, tiedät että se on vain yksi miinusmerkki kymmenien plussien keskellä, siitä selvitään. Sä et ole numero arvosteluasteikossa eikä sussa ole mitään vikaa, sä olet täydellinen. Et täydellinen ihminen, mutta täydellinen Sinä. Yksi sininen pilleri kiitos.

 

Rauhaa ja rakkautta

This entry was posted in Tunteet.

2 comments on “Oletan, Siis Olet

 1. Nimetön sanoo:

  Hyvä kirjoitus Tuukka. Huomasitko ei yhtään veellä alkavaa etkä tarvinnut edes karvapalloa 😂❤️

  Tykkää

  1. Tuukka sanoo:

   Hahaha, kiitos palautteesta ja nauruista 😂❤️ Tää oli kova 😘

   Tykkää

Vastaa
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: