search instagram arrow-down
Tuukka Kylmälahti

Hipit Rautaa

Onpa outoa istua tähän koneen ääreen. Viimeiseen kolmeen viikkoon oon yrittänyt kirjoittaa muutaman kerran ja otsikko on paras mihin oon pystynyt. Sanottavaa olis ollut vaikka kuinka paljon, mutta kun ei tule ulos, niin ei tule. Onneks päätin heti alkuun kun aloin kirjoittamaan, että en kirjoita yhtään mitään jos se ei tule suoraan sydämestä. En todellakaan halua jaaritella mitään teennäistä paskaa vaan sen takia että pitäisi. No tänään on ehkä se päivä että päästän vähän höyryjä, tai tarkemmin ottaen, pystyn kirjoittamaan tunteistani pitkästä aikaa tässä Jakkaran rämällä.

Isoin asia mikä sai mut ajattelemaan tätä koko hommaa oli mun äiti. Ollaan oltu yhteydessä muutaman kerran tänä vuonna ja mä olen tiennyt että äiti on huomannut että oon todella stressaantunut. Joskus mä kerron ensimmäisenä mun huolet äidille tai isälle, joskus ystäville. Nyt en ollut kertonut äidille mitään ja näin että se tiesi ettei kaikki ole hyvin. Ei vaan jaksanut kertoa, vaikka olis kuinka halunnut. Sitten yks ilta soitin ja oksensin kaikki ulos. Isälle olin jo kertonut kaiken, koska tiedän että se suhtautuu asioihin eri tavalla. Ihan yhtä välittävästi, mutta eri tavalla. Mua pelotti kertoa kaikki tapahtunut äidille koska mua ahdisti jo valmiiksi, että huolestutan tätä liikaa. Mä haluan kertoa mun vanhemmille kaiken mitä mun elämässä tapahtuu, mut en mä halua niille mitään sydämentykytyksiä koska tiedän kuitenkin et kyllä mä aina pärjään. Mutta loppuen lopuksi sitä onneksi aina huomaa että äidit ja isät ymmärtää. Rakastan teitä molempia ihan mielettömän paljon. On maailman ihanin asia tuntea, että ootte aina mua varten.

Viimeiset pari viikkoa on ollut ihan perseestä. Mun on välillä tosi vaikea ymmärtää tätä elämän peliä, et miten tää toimii. Koitat tehdä kaiken mahdollisimman hyvin, oot ystävällinen, avulias, et yhtään mulkku kellekään ja silti vaan pystyt kurauttamaan hommat tai ne kurahtaa ilman omaakin apua. Mä uskon karmaan, mutta se usko on ollut kyllä todella koetuksella viime aikoina. Mua ei pienet asiat lannista ja oon tosi positiivinen ja monesti yltiöoptimistinen ihminen, mut kun joka toinen päivä joku asia menee päin häränsilmää tai epäonnistuu jatkuvasti niin alkaa usko loppua. Enkä mä tarkoita sitä että mä odottaisin mitään palkintoa siitä et koitan auttaa parhaani mukaan kaikkia, kannustan ja oon ystävällinen. Se on mun luonne ja siitä mä osaan kyllä olla ylpeä, tai ainakin tiedän et teen jotain oikein, pyynteettömästi ja vilpittömästi.

Mä olen lapsellinen ja sinisilmäinen ihminen. Niin mulle on monesti sanottu. Se johtuu siitä että mä luotan ja uskon ihmisiin. Vaikka oon pettynyt ihan helvetin monta kertaa ja ollut maissa sen takia niin en aio tuota asiaa itsessäni muuttaa. Mun filosofia on että mä luotan ihmiseen ensisilmäyksellä, kuuntelen, en epäröi, en ole juurikaan varautunut. Ja miksi? Siksi että mä haluan uskoa ihmisiin. Mä uskon että jokaisessa meissä on niin paljon hyvää ja kaunista. Tottakai munkin luottamuksen menettää ihan yhtälailla jos mua kusettaa, mutta vasta silloin. Mieti tilannetta että sulla on joku huoli, mutta sun on tosi vaikea sitä kertoa kellekään. Sitten sä tapaat jonkun uuden tyypin ja alatte juttelemaan. Sun ennakkoluulo on se että se tyyppi on varautunut sua kohtaan koska ei tunne sua ja et voi olla varma et luottaako se siihen mitä sanot, ymmärtääkö se sua yhtään. Alussa susta tuntui että tuntemattomalle olis ehkä helpompi purkaa tuntojaan, mutta sit epäluulo saa sut vetäytymään takaisin kuoreesi. Sitten se toinen, ventovieras, alkaa kertoa omaa tarinaansa, luottaa täysin siihen että sä kuuntelet, uskoo siihen että olet luottamuksen arvoinen vaikka just tapasitte. Tuommoinen ihminen mä olen. Mä inhoan small talkia, eli puhutaan jotain turhanpäiväistä paskaa vaikka säästä, minkä näät kun katot ulos, tai jotain muuta turhaa. Kuitenkin mä voin kertoa mun elämäntarinani ihmiselle kenet nään ensimmäistä kertaa. Uskon siihen, että jos mä annan itsestäni kaiken toiselle, niin ainakin annan toiselle viestin että mulle voi kertoa mitä vaan. Mä kyllä kuuntelen, ymmärrän, yritän auttaa parhaani mukaan ja sitten katsotaan miten tästä kaikesta ruoditaan läpi. Mut jos alat puhumaan mulle säästä, niin älä ihmettele jos mulla ei ole mitään sanottavaa.

No hipit on rautaa. Otsikko tuli siitä, että Spotify päätti soittaa mulle tuon biisin ja myös John Lennonin Imaginen. Mä en ole varsinaisesti minkään aatteen mies, mutta jos mä johonkin uskon, niin se on rauha ja rakkaus. Mä en lue enää uutisia juuri ollenkaan koska kaikki on aina päin persettä, Suomi on paska maa, maailma on pilalla. Kyllä mä tiedän et ilmasto lämpenee ja moni asia on huonosti, mut silti mä en aio saastuttaa mun elämääni sillä että me ihmiset oltaisiin oikeasti muka näin huonoja kaikessa mitä me tehdään. Mä uskon siihen että jokainen ihminen voi olla hyvä, jos häneen uskotaan ja annetaan tälle mahdollisuus. Saatan olla lapsellinen ja sinisilmäinen, mutta jokainen voi miettiä omalle kohdalleen mitä se tekisi jos olisi joku joka uskoo suhun alusta alkaen, rakastaa sua vilpittömästi, antaa sulle mahdollisuuden olla juuri se kuka sä olet. Tottakai asioita ja mielipiteitä voi ja pitääkin kyseenalaistaa ja tietyt asiat mitä tässä maailmassa tapahtuu on vaan väärin. Mä haluan nähdä ihmisissä niiden kauneuden, en vikoja. Mä olen mieluummin eri mieltä hyvänä ystävänä, kuin teennäinen iskumies. Uskokaa hyvät ihmiset toisiinne, antakaa mahdollisuus vaikka toinen olisikin erilainen. Löytäkää se pieni hippi sisällänne, olkaa lapsellisia ja sinisilmäisiä. Ehkä maailma ei pelastu, mutta yksi sen ihmisistä voi.

Rauhaa ja rakkautta

This entry was posted in Tunteet.
Vastaa
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: