search instagram arrow-down
Tuukka Kylmälahti

Alanmiehet

Tässä sitä taas ollaan. Kädet tärisee, huulet väpättää, kyynelten meri sulattaa loputkin lumet. Välillä aina tuntuu, että pitäiskö pitää paskempia lomia, niin lähtö olis helpompaa. No ei tietenkään, nää on rakkauden kyyneliä maailman tärkeimpiä ihmisiä kohtaan ja mä tykkään itkeä. Oon siis Suomessa, lähdössä takaisin aavikolle. Moni ei tiennyt mun tulostani, enkä tiennyt itsekään kuin vasta maanantaina, kolme tuntia ennen koneen lähtöä. Voidaan siis varmaankin puhua todellakin äkkilähdöstä. Syynä mun lähtöön oli, ei enempää eikä vähempää, kuin ystävät. Mulla on tapana yllättää ihmisiä, se on aika siistiä, ainakin omasta mielestäni. Mun äidin mielestä ei varmaan ollut ihan niin siistiä saada melkein sydäriä kun soitin tälle bussista, matkalla Jyväskylään, että keitätkö kahvit. Sori mutsi, pitää olla ens kerralla vähän vähemmän yllätyksellinen.

Mä olen todella onnekas koska mulla on todella paljon ystäviä. Ja todellakin tarkoitan ystäviä, ihmisiä joita rakastan ja joihin voin luottaa. Se on asia, mikä ei ole todellakaan itsestäänselvyys kaikille ja oon siitä todella onnellinen ja kiitollinen. Ainut miinuspuoli siinä on, että kaikkia ystäviä ja läheisiä ei vaan kerkeä näkemään lomilla, aika ei yksinkertaisesti riitä. Tiedän ettei mun pitäisi ottaa siitä ressiä, mutta kyllä se vähän kirpaisee väkisinkin. Toivon että jos en nähnyt just Sua, niin tiedät kuitenkin, että oot silti mun mielessä ja sydämessä. Kyllä me vielä ehditään.

Alanmiehet ei tarkoita mitään panomiehiä, haippiporukkaa tai deekujengiä. Se on ryhmä ystäviä ja mä olen yksi niistä veijareista. Meitä on noin parikymmentä kaverusta, jotka on kasvaneet yhdessä. Kaikki on tunteneet keskenään vähintään 15 vuotta, mutta suurin osa noin 30 vuotta. Noiden jätkien kanssa on jaettu kaikki ilot ja surut läpi elämän ja ystävyys on säilynyt ja lujittunut sfääreihin, jota on mahdotonta pienen ihmismielen sanoin kuvailla. Mun on muutenkin välillä todella vaikeata käsittää, miten meillä on säilynyt niin iso ryhmä, niin käsittämättömän tärkeitä ihmisiä läpi vuosien. Viimeisten vuosien aikana kaukana tästä ryhmä rämästä, oon vuodattanut miljoona ikävän kyyneltä. Ainut mikä vähän helpottaa ikävää on soitto ja kun seuraan Whatsappista mitä pojat puuhastelee.

Mä en tiedä mitä mä tekisin ilman noita tyyppejä. Voin aika huoletta sanoa, että oon tuon ryhmän herkintä osastua ja pojatkin on sen saanut tuntea nahoissaan. Musta välillä tuntuu, että oon elämäni velkaa jätkille, vaikka tiedän kyllä että ei se niin mene. Todellisen ystävyyden parhaita puolia on pyynteettömyys toista kohtaan. Ja sitä nämä jätkät todellakin on. Ne on nostaneet mut suosta, ottanut siipiensä suojaan, potkineet perseelle ja aina auttaneet parhaansa mukaan. Mä luulen että mun auttamisen halu johtuu hyvin paljon siitä, että mua on autettu niin paljon ja oon siitä aivan järkyttävän kiitollinen. Jos jokaisella ihmisellä olis edes murto-osa tuosta jengistä, niin aurinkoisia päiviä olis paljon enemmän.

Mä tiedän pojat, että te tiedätte, kuinka helvetin tärkeitä te mulle olette, mutta en mä sitä voi tarpeeksi sanoa. Mä en ole teille mitään velkaa (paitsi Anssille viiskymppiä), mutta toivon että pystyn olemaan teille yhtä hyvä ystävä, kuin te ootte mulle. Joka kerta kun mä pääsen teidän luo, musta tuntuu että saan aivan uuden vaihteen elämään. Saan olla oma idiootti itteni ja silti mua rakastatte. Teidän kanssa saan nauraa enemmän yhdessä illassa, kuin monet vuodessa. Mut valtaa aivan suunnaton onnentunne kun tiedän, että ootte mun elämässä. Meinasin kirjoittaa pidempään, mutta ei pysty. Onnibussin kuski tuli sanomaan, että jos en lopeta itkemistä, niin alakerran matkustajat hukkuu.

Rakkaudella Turre

This entry was posted in Tunteet.
Vastaa
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: