search instagram arrow-down
Tuukka Kylmälahti

Helvetillistä Menoa

No mikäs se sieltä pilkistää. Sehän on perjantain ensimmäiset valonsäteet verhon takaa. Verhoakin avaamatta tiedän, että ulkona on noin 45 astetta lämmintä ja pian on aika miettiä päivän epistolaa. Lapset olivat mulla torstaihin asti kunnes mun viikkoni vaihtui. Torstaiaamuna tulee aina haikea ja surullinen olo kun vien lapset kouluun, tuntuu tyhjältä kun ei taas nähdä vähään aikaan. Onneksi siihen on jollain tapaa tottunut ja oppinut myös nauttimaan siitä, että on omaa aikaa, voin tehdä mitä ikinä haluan. Mutta mitä mä tekisin tänään? Arkipäivät menee töissä ja joka toinen viikonloppu lasten kanssa, mikä on ihan mielettömän ihanaa. Mutta ystäville tai ihmisille yleensäkään ottaen ei ole juuri aikaa tai energiaa, paitsi kahtena viikonloppuna kuukaudesta.

Jos mä haluan nähdä mun ystäviä, tiedän tasan tarkkaan mihin mun on mentävä, baariin. Perjantain brunssi ja drunssi ovat tapahtumia, missä me aavikon asukit tavataan ja juhlitaan. Joskus tuntuu että olisi kiva tehdä jotain muutakin, mutta mitä se on, ei mitään hajua. Voisinhan mä toki jäädä kotiin vaan rauhoittumaan ja olla tekemättä mitään. Oon monesti sanonut monelle ihmiselle, että välillä kyrpii kun ei ole aikaa mihinkään ja sitten joka toinen viikonloppu, ainakin perjantai menee baarissa. Oon monesti kokenut jotenkin turhana ja tarpeettomana sen, että toistan aina samaa kaavaa joka toinen viikonloppu. Mulle on myös sanottu että minkä takia sinne baariin pitää mennä, tee jotain muuta. Rauhoitu kotona, mene lenkille, käy elokuvissa, jotain muuta. Oon miettinyt turhautumiseen asti tuota asiaa, kunnes eilen ymmärsin, tai ainakin luulen ymmärtäneeni, mistä on kyse.

Mä olen koko elämäni ajan ollut ystävien saartamana, oikeiden ystävien. Oon pienestä pitäen aina viettänyt aikaa mun ystävien kanssa suunnattoman paljon aikaa, nuorena aikuisena käytännössä asuin mun ystävien olohuoneessa vaikka mulla oli omakin kämppä. Mä en juuri perusta ihmissuhteista, mitkä perustuu vaan hauskanpitoon tai small talkiin, en halua tuntea ihmistä sen takia koska siitä olisi mulle hyötyä tai että voisin sanoa että mä tunnen ihmisen joka on jollain tapaa suosittu tai vaikkapa julkkis. Jos mun kanssa haluaa viettää aikaa ja saada mut elämäänsä, on oltava valmis olemaan mun ystävä, oikea aito ystävä. Arvostan kyllä jokaista ihmistä joka mun elämääni kuuluu tavalla tai toisella, mutta aikani ja sydämeni haluan antaa niille, jotka musta aidosti välittävät ja joista itse välitän, ystävilleni. Mun kanssani ystävystymiseen ei tarvita statusta tai ulkonäköä, vaan ainoastaan se, että ollaan aitoja toisillemme. Voidaan olla erilaisia ja riidelläkin siitä, kunhan ollaan toisillemme aitoja ihmisiä.

Mulla oli tänään kaksi vaihtoehtoa mitä voisin tehdä. Voisin pysyä kotona ja nauttia taivaallisesta rauhasta yksin tai lähteä baariin tietäen, että meno tulee olemaan helvetillistä. Ja mä valitsin helvetillisen menon. Miksi niin? Olkootkin niin, että mulla tulee huomenna olemaan tyhjä olo, koska baari ei tarjonnut mulle taivaallista pelastusta ja ratkaisua mun maallisiin ongelmiin ja haluihin, mutta sain viettää taas aikaa mun ystävien ympäröimänä, pitää hauskaa, nauraa, itkeä, olla minä muille ja antaa muiden olla omia itseään mulle. Mä olen ihan tarpeeksi yksinäinen ilman sitäkin, että mun pitäisi ainut vapaa-aikani olla näkemättä mulle tärkeitä ihmisiä, vaan sen takia että pitäisi tehdä jotain niin sanotusti järkevää. Ehkä tää ei tee hyvää mun terveydelle, mutta se totta vie tekee hyvän mun mielelle ja sydämelle. Tänään helvetti on irti ja nautin siitä täysin siemauksin.

 

Rauhaa ja Rakkautta

This entry was posted in Tunteet.
Vastaa
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: