search instagram arrow-down
Tuukka Kylmälahti

Pinnallisesti Sinun

Aamulla kun herään, menen ensimmäisenä kylpyhuoneeseen pesemään naamani. Samalla joudun väkisinkin katsomaan peiliin. Monesti kysyn peililtä, kerro kerro kuvastin miksi edes välittäisin. Mutta mä välitän, ikävä kyllä. Mun elämääni kuuluu kahdenlaisia peilejä, toinen on normaali peili, joka näyttää itseni sellaisena kuin silmäni näkevät ja mieleni haluaa. Naama ja ruho näyttävät joka aamu kutakuinkin samalta, mutta riippuen mielentilasta se voi joko ihastuttaa tai vihastuttaa. Joskus peilistä katsoo komea itsevarmahko mies, ”hei kato itseäsi, what a catch!”, kun taas toisena päivänä ryhditön hahmo ei haluaisi näyttää naamaansa päivänvalossa. Peiliselfie, Photoshop ja Facebook-tykkäykset ovat järkyttävän helppo tapa huijata muita, mutta etenkin itseään. Ikävä kyllä itsensä tuntee jo niin hyvin, että bluffaaminen on turhaa. Itsensä hyväksyminen on välillä todella vaikeata ja kaikista naurettavinta on se, että oman itsetunnon yrittää parantaa valehtelemalla itselleen, hyväksymisen sijaan. Toinen elämäni peili on sielunpeili, se mikä kertoo mulle raadollisen rehellisesti mikä ja kuka mä olen. Siitä en nää mun kasvojani tai vartaloani, vaan sen mikä ja kuka mä olen sisälläni. Se on peili joka riisuu mut alasti itseni edessä, täysin aseettomaksi ja avuttomaksi.

Reilu pari vuotta sitten kävin ahkerasti salilla. Tuntui hyvältä kun oli itselleen terveellistä ja hyödyllistä tekemistä, vanhuuspäivien varalle nääs. En ollut todellakaan missään kovassa pumpissa, mutta voimatasot nousivat tasaisen palkitsevasti ja lihakset siinä samalla, hitaasti mutta varmasti. Silloin mä näin peilistä melko komean jätkän. Sitten salilla käynti ja muutenkin urheilu ylipäätänsä loppui. Myös silloin hitaasti mutta erittäin varmasti voimatasot ja energiat tippuivat, ryhti huononi ja suht hyvä yleiskunto oli lopulta kuin muisto vaan. Mulla oli silloin yksi peili mihin katsoa ja inhosin sitä näkyä. Oma terveys on maailman parhaimpia syitä pitää itsestään huolta, mutta se ei koskaan pysty kilpailemaan sen kanssa tasaväkisesti, että haluan vaan näyttää paremmalta ja se saa mut sykkimään. Kuinka naurettavaa se onkin, niin se vain menee liian usein. Tupakoitsijakin tietää, että melko todennäköisesti se tekee ihan helvetin pahaa ja tappaa lopulta, mutta silti on helpompi lopettaa jos vaikka sulle tärkeä nainen pyytää sitä. Pinnalliset tunteet, halut ja tietysti kessun kohdalla myös addiktio vievät miestä kuin pässiä narussa. Jos itseään haluaa oikein kunnolla kiduttaa, voi ajatella että esimerkiksi röökinpolton lopettaminen antaisi lisävuosia isänä lasten kanssa ja silti ei vaan pysty lopettamaan. Auts..

Mun puhelimestani löytyy Tinder. Välillä haluan uskotella itselleni, etten ymmärrä miksi mä edes pidän sitä. Mun profiilini koostuu profiilikuvasta ja that´s it. Mitä se musta kertoo, ei yhtään mitään. Siitä näkee musta yhden onnistuneen kuvan, josta voi tykätä jos haluaa. Se on ihan yhtä lailla pelastusrengas ilman köyttä kuin ne Facebook-tykkäykset ja joskus peilistä näkyvä komea jätkä. Tiedän että sieltäkin saattaisi löytyä joku todella ihana ja mahtava tyyppi, mutta mun usko sattumaan ja kohtaamisiin on niin suuri, että se tuntuu liian teennäiseltä ja pinnalliselta. Joudun yrittämään liikaa ja se ei ole koskaan ollut mun vahvuus. Ja mäpä olen muutenkin helvetin ristiriitainen ihminen. Samalla kun uskon että kyllä aika näyttää ja kohtaan vielä jonkun, jonka sieluun kietoutua oon kärsimätön, en jaksa odottaa. Kaipaan mun vierelleni ihmistä, joka saa mut tuntemaan, oli se sitten edes yhdeksi illaksi. Miksi niin monesti ajatellaan, että kaikessa on kyse vain yhden illan merkityksettömästä seksistä. Mulle seksi ei merkitse mitään, jos siinä ei ole kipinää ja tunteita. Se on jotain paljon suurempaa, kestipä se päivän tai loppuelämän. Siinä täytyy olla tunnetta ja paloa, intohimoa. Eikä sen tarvitse edes olla seksiä, kunhan saa vain olla toisen lähellä, tuntea että mua halutaan koskettaa ja pitää hyvänä ja haluan itse sitä samaa. Enkä toki anna kaiken mennä pelkällä painovoimalla. Jos tapaan ihmisen joka saa mun sydämeni sykkimään, niin ihan varmasti yritän näyttää sen mitä mä olen, mies joka voisin olla jos toinen on valmis ottamaan kädestäni kiinni.

Mulla on ikävä kahden ihmisen välistä kipinää ja flirttiä, aitoja hetkiä toisen ihmisen kanssa, jotka saa mut hymyilemään ja nauramaan, silmät säihkymään, perhosia vatsaan ja sielun roihuamaan. Hetkiä joissa voin katsoa toista silmiin ja aika pysähtyy kahden ihmisen välisessä kuplassa. Toisen pieni hipaisukin tuntuu kuin ympärille kiedottaisiin lämmin peite, samalla kun salama iskee ja saa mut hehkumaan. Istua keskellä ihmisjoukkoa välittämättä kenestäkään muusta, nauraa vitseistä mitä ketkään muut eivät ymmärrä. Ja se kaikista tärkein, katsoa toista silmiin, sukeltaa pintaa syvemmälle, nähdä toisen sielu ja sen maisema. Ottaa vastaan toisen tuska ja onni, hyväksyä toisen ja itsensä menneisyys ja nykyhetki, nehän meidät tähänkin hetkeen toivat. Sukeltaen yhdessä niin syvälle, että omilla peilikuvilla ei ole mitään merkitystä. Sielunpeilit kohtaavat ja paljastavat kaksi ihmistä alasti toistensa edessä, haavoittuvina ja heikkoina, mutta silti niin vahvoina, puhtaimmillaan.

Liian monesti mietin että en olisi tarpeeksi hyvä jollekin ihmiselle. Se ei perustu siihen kuka mä olen ihmisenä, vaan siihen miltä mun naama näyttää, olenko tarpeeksi komea, rikas ja koulutettu, ehkä mun pitäisi olla kuuluisa että riitän. Onneksi mun sielunpeilini jaksaa aina välillä muistuttaa, että jos etsin ihmistä joka haluaa noita asioita, niin en todennäköisesti etsi pitkäkestoista ja onnellista suhdetta. Miksi ei vaan voisi olla sinä ja minä? Oli se sitten yksi yö, kuukausi tai loppuelämä, jos joskus kohdataan, niin en halua koskaan olla pinnallisesti sinun.

 

Rauhaa ja Rakkautta

This entry was posted in Tunteet.
Vastaa
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: