search instagram arrow-down
Tuukka Kylmälahti

Rakkauskirjeen ABC

Mikä on se tunne joka salpaa keuhkot jännityksestä, mutta kuitenkin rauhoittaa ja saa hengityksen seesteisen tasaiseksi. Leijailen pilvissä vaikka jokin vetää minua tunteiden myllerryksessä. En voi nähdä sinua silmät auki, mutta kun suljen silmäni, piirtyy mieleeni kaunis siluetti, tuulessa hulmuavat hiukset, kuulen ilmassa tanssivan elämäntäyteisen naurun. Tuntuu kuin voisin katsoa upean sielukkaisiin silmiisi miljoonankin kilometrin päästä. Lähelläsi oloni on kevyt ja leijailen, kun olet poissa tuntuu kuin olisit tähti jonka painovoima vetäisi minua puoleensa käsittämättömällä voimalla. Ja tähti sinä oletkin, valaiset pimeän, lämmität kun minun on kylmä, sinun luoksesi minä haluan.

Mua pyydettiin kirjoittamaan rakkauskirje, leikkimielellä pilke silmäkulmassa. Rakkauskirjeen kirjoittaminen on vaan aika vaikeaa jos ei ole rakastunut. Ensimmäisen kappaleen teksti voisi ehkä olla osa rakkauskirjettä, mutta ei kuitenkaan. Olipa tapa mikä tahansa osoittaa rakkautensa, täytyy sen tulla syvältä sydämestä. Sanat ovat pelkkiä aakkosia, puhe pelkkää ilmassa leijuvaa haihtuvaa höyryä ja teot eivät jää historiaan saati mieleen, jos tunteet puuttuvat. Tottakai on ystävien ja perheen välistä rakkautta myös ja se on tietysti tärkeintä maailmassa. Joku päivä olisikin kiva kirjoittaa jokaiselle tärkeälle ihmiselle ympärilläni pieni henkilökohtainen rakkauskirje. Voi tosin olla, että jokainen kirje pitäisi päättää lauseeseen ”Ethän käsitä väärin”. Ehkäpä sittenkin tuo oli rakkauskirje ystävälle, tähdelle joka valaisee minun ja niin monen muun matkaa päivästä toiseen, tiedäthän mitä tarkoitan.

Toisin kuin otsikko antaa ymmärtää, ei rakkauskirjeen kirjoittamiseen ole sääntöjä, ainakaan mun mielestä. Se on joka kerta erilaista, mutta tuntuu aina yhtä hyvältä. Mitä vähemmän mietit ja annat sen syvältä kumpuavan tunteen viedä, sitä helpompaa kirjoittaminen on. Ajattelu ja järki on rakkauskirjeen vihollisia, aivot narikkaan ja anna itsesi tuntea täysillä. Silloin saattaa käydä niin, että toisen silmät muuttuvatkin avaruutta syvemmäksi sielunpeileiksi, vartalo piirtyy taideteokseksi, ääni on kuin kaunein kappale, toisen nauru pidentää omaakin ikää, kosketus ei olekaan pelkkää tuntoaistia, vaan voimaannuttava viesti joka saa tuntemaan olon turvalliseksi. On uskomattoman hienoa todella huomata, miten valtavasti toinen herättää itsessä isoja ja pieniä tunteita.

Rakkauskirjeen ei välttämättä tarvitse olla kerralla kirjoitettu. Se voi olla palasia keskellä arkea, lause kerrallaan. Kun toista ei ota itsestäänselvyytenä ja aika ajoin ottaa toisen huomioon pienilläkin eleillä ja sanoilla, syntyy siitä rakkauskirjeistä parhain. Sillä ei tarvitse olla loppua, se voi kukoistaa päivä toisensa jälkeen. Ja jos oikein hyvin käy, voi olla että siitä tulee päättymätön tarina. Jokainen tietää mitä rakkaus on, mutta se on kaikille erilainen, henkilökohtainen. Sen todellisen voiman ja merkityksen voi vaan itse tuntea. Mutta mikäpä olisi kauniimpi tapa osoittaa rakkautensa, kuin avata edes hippunen siitä mielitietylleen.

Rakkaudella

Tuukka

This entry was posted in Tunteet.
Vastaa
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: