search instagram arrow-down
Tuukka Kylmälahti

Taivaanrannan Maalari

Pessimisti ei pety, sanotaan. No ei pety ei, mutta taitaa jäädä aika paljon myös tuntematta ja kokematta. Tai mistäpä mä sen tietäisin, tästä kaverista ei pessimistiä saa veistettyä kirveelläkään, kokemuksen syvä rintaääni siis puuttuu. Mutta ai että kun mä petyn, niin mä todella myös niin teen. Onneksi oon oppinut ottamaan pettymykset aika hyvin vastaan. Yleensä päivä mökötystä ja hyvät yöunet riittää puhaltamaan synkät pilvet auringon tieltä pois. Horisontti kirkastuu, kohta on jo maata näkyvissä. Viimeksi petyin tänään, sitä ennen ihan helvetisti viime viikolla. Silti ajattelen positiivisesti, se on sisäänrakennettua, on aina ollut. Siihen on varmasti joku syy. Se on positiivisuuden arkkivihollinen negatiivisuus.

Olin sitten stressaantunut tai seesteisen zen, niin yksi asia nakertaa mua todella paljon ja se on negatiivisuus. Jos annan negatiivisuuden ottaa vallan itsestäni menen konkurssiin. Vaikka mulla olisi kuinka paljon rahaa ja rakkautta, niin sitä mun lompakkoni ja sydämeni ei kestä kauaa. Mä pakenen sitä, juoksen niin saatanan kovaa, enkä katso taakseni koska tiedän sen nielevän mut. Ehkä juuri siksi osaan edelleen haaveilla asioista lapsen mielellä, nähdä mahdollisen mahdottomassa, toivoa siellä missä sitä ei ole. Se on puolustuskeino, usko parempaan, usko itseeni ja toisiin ihmisiin. Kun oon väsynyt, on negatiivisuutta vastaan vaikeata ja välillä liian raskasta sotia. Ei vaan jaksa aina koittaa luoda posia ympärilleen. Silloin yritän vältellä kaikkea ja kaikkia negan lähteitä, myös itseäni. Käännän selkäni peilikuvalleni ja sidon varjoni pimeään nurkkaan kunnes voin niitä taas hymyillen katsoa selkä suorassa.

Mun mielikuvitus on lievästi sanottuna vilkas. Kun haen työpaikkaan jota jota todella haluan, voin luoda päässäni uran jo valmiiksi itselleni askel askeleelta. Jos päätän tehdä jotain, voin jo alkumetreillä nähdä itseni matkalla päämäärään, matkan tuomat haasteet, mutta ennen kaikkea sen, että pystyn siihen ja lopulta makaan maaliviivan ylittäneenä itseni voittaneena. Vaikka kuinka yrittäisin, niin ihastuessani en voi peittää mielikuvia ja tunteita mitä voisin kokea toisen kanssa. Pystyn tuntemaan toisen sylissäni kun silitän tämän hiuksia, välittävän katseen mikä sulattaa jäisen kuoren sydämen ympäriltä ja saa kyyneleen silmään. Vaikka ne tunteet eivät olekaan todellisuuteen perustuvia, ovat ne todentuntuisia ja saavat mun sydämeni sykkimään ja toivon kipinän hehkumaan. Kaikki on mahdollista, joten miksei kaikkeen voisi uskoa vähän liikaakin. Nuo niin monesti haihtuvat pilvilinnat tottakai myös aiheuttaa suurempia pettymyksiä, mutta niihin mä olen valmis kunhan saan tuntea. Suru ja ikäväkin kun ovat seurausta positiivisuudesta, siitä että välittää. Sitä paitsi sielunkumppanin löytäminen on niin helvetin vaikeaa, että ihan mukava edes vähän fiilistellä miltä se voisi tuntua.

Moni on kutsunut mua taivaanrannan maalariksi. Sitä mä varmasti olenkin ja se on iso osa sitä kuka mä olen. Se ei tarkoita sitä että olisin tyhmä tai etten osaisi olla realistinen. Mä vain tarvitsen mun elämääni positiivisuutta, lapsen uskoa, hymyä, naurua ja rakkautta, maailman jossa on aina jotain kaunista jäljellä. Silloin mä olen parhaimmillani, jaksan tsempata itseäni ja ympärilläni olevia ihmisiä. Hyvä alkaa kiertämään, ainakin toivon niin. En malta odottaa että pääsen näyttämään kynteni töissä kun niitä saan, sisustamaan turvasatamani ja että elämästä tulee arkisen tylsää. Samalla kuitenkin maalaan, joko salaa omassa mielessäni tai ehkä sinäkin voit nähdä ja tuntea sen.

 

Rauhaa ja Rakkautta

This entry was posted in Tunteet.
Vastaa
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: