search instagram arrow-down
Tuukka Kylmälahti

Se Mies On

Missä on yhteinen kieli, en minä tiedä. Ei sen kanssa puhua voi, en kauan tätä siedä. Mistä tietää voin et toinen rakastaa, jos en koskaan sitä kuulla saa. Miksi peili paras ystäväni on, monologi kaikuu niin lohduton. Vaikka päivittäin sut siinä nään, aina yksin mä jään. Syvä hiljaisuus mua kalvaa, jäädyttää sydämen ja pään. Sano edes jotain, mikä nyt on, vaan ei.

Se mies on, niin sanaton

 

Se painaa ja puskee, ei taaksensa katso. Ei sitä mikään kaada, ei järkkymään saada. Se nyrkkinsä puristaa, huutaa ja kuristaa. Tulta kohti, meren pohjaan, ihan sama kun mies ohjaa. Egon vanki, supermies, voittamaton kuka ties. Älä eteen astu, ettei housut kastu. Tanner tärisee, katson länteen taikka itään. Arvet kertoo tarinan, häntä pysäytä ei mikään. Taistelijan taival, sota voitettava on.

Se mies on, niin peloton

 

Sen sohvalla istuvan nään, en tiedä mikä on, viereen istumaan jään. Päätä silitän, korvaan kuiskutan, turhaan toivon et hänet tavoitan. Ei se tunteitaan näytä, ei huoliaan kerro. Ei sitä kiinnosta leikit ei seksit, se kalalle tahtoo tai vetää pleksit. Se paksu kuori vaan on, vuoren huippu tavoittamaton. Ei rakkaus suudelmaa anna, ei suru kyyneltä lainaa. Rakkauskirje, lempeä katse, unelmaa niin turhaa, pelkkää mielen murhaa. Tyytyä täytyy, kunhan vierelläin on.

Se mies on, niin tunteeton

 

Loppuu kaikki aikanaan, laukun pakkaan, oven avaan. Ehkä myöhäistä on, hän tietää, silti ”älä mee” silmät punaiset anteeksi pyytää. Mistä nyt tuulee, mitä tuo luulee. Kuka ihme tuo on, mies noin lohduton. Kyyneljoki loputon, tekee surun lammikon. Pelko raukan tärisemään saa, syliin ottaa tahdon vaan. Miks kosketus sen mut taivaisiin vie, kuumetta veikkaan vai hulluko lie. Miks tunnen tunteen unholaan jääneen, kun se kuiskaa korvaan rakkauden ääneen. Kyynel toisen kohtaa luona huulien, suudelma tuo suunnaton sulattaa sydämen. Tuossa se seisoo, siinä hän taas on.

Se mies on, niin korvaamaton

This entry was posted in Tunteet.
Vastaa
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: