search instagram arrow-down
Tuukka Kylmälahti

Perheenjäsen

Mistä voisin aloittaa kun kirjoitan rakkaudesta. Kuinka voisin edes selittää mitä se mulle merkitsee, sanoittaa maailman hienoimman ja voimakkaimman tunteen. Tunnen sen nytkin, mutta en tiedä osaanko sitä selittää. Se ei ole ihmiseen sidottu, vaan muisto kehossa ja sielussa, miltä tuntuu rakastaa, olla rakastettu. Mutta ilman toista ihmistä se on vain muisto ja tunne sisälläni, joka odottaa kahlittuna ulospääsyä. Se on vangittu tunne, mitä voin käydä tapaamassa syvällä sisimmässäni, mutta en vapauttaa, ennen kuin kohtaan sen oikean, jolla on avaimet kahleisiin. Tänään kaipaan sitä erityisen paljon, ikävöin tuntematonta ihmistä, kuka avaisi kahleet, ketä voisin rakastaa, keltä saisin rakkautta.

Monella ihmisellä on todella rankkaa juuri nyt. Maailma on miltei pysähtynyt, elämä voi olla pilalla tai pahimmillaan loppunut. Mutta kaiken paskan ja epätoivon ja -tietoisuuden keskellä on myös jotain kaunista. Ihmiset ovat alkaneet puhaltamaan yhteen hiileen, autetaan toisiamme enemmän kuin koskaan. Puhutaan ongelmistamme, myötätunto ja ymmärrys toisia kohtaan on käsinkosketeltavaa ja lämmittää sydäntä. Ehkä sitten kun tämä on ohi voitaisiin jatkaa myös niin, olla toisiamme varten enemmän ja tietenkin myös itseämme varten. Mietin onko itsekästä purkaa omia tunteitaan, vaikka ne eivät liity koronaan mitenkään ja sen aiheuttamiin seurauksiin. Kyllä se on mutta niin pitääkin olla. Tämä koko tilanne ajaa itsenikin melko ahtaalle taloudellisesti, mutta silti yritän olla kadottamatta itseäni. Mitä enemmän pidän itsestäni huolta henkisesti ja fyysisesti, sitä paremmat edellytykset on myöskin selvitä ja toivottavasti myös auttaa muita mahdollisuuksien mukaan.

Puhuminen on mulle parasta lääkettä, vaikka se välillä meinaakin olla ihan helvetin vaikeaa. Liian pitkään tukahdetut tunteet on äärimmäisen vaikea sanoittaa, mutta tulevat kyllä ulos todennäköisesti ennen pitkää ja silloin yleensä jotain aina sattuu. Tunteeni olen aika hyvin saanut purettua, jos en puhumalla niin kirjoittamalla. Mä olen myös luova ihminen, tai ainakin olin. Myös luovuus hukkuu helposti kaiken pinnallisen paskan ja stressin alle, niin kuin mullekin on käynyt. Eräs henkilö sanoi mut nähdessään, että mussa on paljon tukahdutettua taiteellisuutta. Olin hämilläni koska en enää muistanut semmoista itsessäni olevan. Kirjoittaminen on toki myös luovaa työtä, mutta se ei silti, ainakaan vielä, täytä sitä luomisen tuskaa mikä sisällä kytee. Ehkä joku päivä vielä keksin mikä todella on se mun juttuni.

Mulla on ikävä sitä että voisin jakaa kaikki nuo tunteet ja ylä- ja alamäet jonkun kanssa, sen jolla on avain mun kahleisiin. Tapahtukoot se millä tavalla tahansa, sillä ei ole väliä, kunhan lopputuloksena tämä muisto tunteesta olisi siinä hetkessä, läsnäollessa, niin että voisin sen katseellani ja kosketuksellani välittää sille kuka ikinä hän onkaan. Voi olla että se vie kuukausia tai vuosia, ehkä en koe sitä koskaan enää. Silti mun sydämessäni on aina paikka ja rakkautta uudelle perheenjäsenelle. Monilla onnekkailla niin jo on ja se tekee mut onnelliseksi. Varsinkin näin vaikeina aikoina on erityisen tärkeää rakastaa, olla myötätuntoisia, ymmärtää ja tukea. Muistaa että toinen ei ole vihollinen vaan taistelutoveri vaikka olisi kuinka vaikeaa. Yrittää parhaansa itsensä ja toisen puolesta. Lohduttomalla hetkellä ottaa toisen syleilyyn, turvaan satamaan myrskyiseltä mereltä, muistuttaa että tässä olen, nyt ja aina. Vaalikaa sitä, mistä toiset voivat vaan haikailla, olette sen ansainneet.

 

Rauhaa ja rakkautta  

This entry was posted in Tunteet.
Vastaa
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: