search instagram arrow-down
Tuukka Kylmälahti

Moi

”-Teille kaikille”. Lauri Tähkän versio Antti Tuiskun Blaa Blaa -kappaleesta on mun lempibiisi. Tykkään sekä kuunnella että laulaa sitä, se on vaan kerta kaikkiaan jotain mikä iskee syvälle ja kovaa, nerokas biisi. Se on meinannut myös lähteä vähän lapasesta. Nykyään kun kaverini sanovat mulle moi, arvatkaapa miten vastaan useimmiten. Jopa kaupan kassalla tai lapsen huutaessa toiselle moi, meinaa lipsahtaa tuo päähän jumiutunut automaatio. Ja sitten vielä jotain muuta.

Liityin hetki sitten Tinderiin, taas kerran. Mä olen luultavasti maailman huonoin Tinderin käyttäjä. Kuvauksessani oli alussa vain blogini osoite, lukekoot sieltä kuka jaksaa minkälainen tollo täällä svaippailee. En osaa avata keskustelua mitenkään järkevästi, saati sitten viestitellä tuntemattoman ihmisen kanssa. Mistä aloittaa, mitä voi kertoa itsestään, mitä kysyä toisesta, blaa blaa.. Kavereilleni sanoin että jos saan osuman jonkun kanssa niin aloitan keskustelun yhdellä sanalla; ”Moi” ja odotan tiettyä vastausta, mikähän lie olisi, heh. No eihän se tietysti ihan niin mennyt ja on sille ihan oikeakin syy, miksi teen niin sanotusti kuivan avauksen.

Mä olen huono deittailemaan etänä, varmaan ihan livenäkin ehkä, mutta etenkin etänä. Kun on ihminen joka uskoo sattumaan ja että kaikella on joku kohtalon tapainen merkitys, on ihan helvetin vaikeata yrittää päättää omasta ”kohtalostaan” pyyhkäisemällä oikealle tai vasemmalle tuntemattoman ihmisen kohdalla. Se on hienoa, että ihmiset jaksavat laittaa itsestään tietoja, jonka perusteella saa edes pienen kuvan minkälaisen tyypin kanssa mahdollisesti alkaa tekemisiin, jos molemmat svaippaa oikealle. Sitten on niitä jotka eivät kirjoita itsestään mitään. Mitä silloin pitäisi tehdä, muuta kuin käyttää yhtä mittaria, ulkonäköä päätöksen tekoon. Tekeekö se musta miehen joka esineellistää naisen ja pinnallisin arvoin haluaa pelkkää seksiä jos pyyhkäisen oikealle? Useimmiten pyyhkäisen silloin vasemmalle koska en koe olevani sellainen ihminen, enkä varsinkaan silloin tiedä mitä pitäisi tehdä. Toki pidän kauniista naisista ja seksistä, mutta edes Tinderissä se ei ole se asia mitä todella etsin, enkä halua sen perusteella olettaa toisesta mitään.

No mitä mä sitten etsin, sielunkumppania tietysti, ihmistä ketä voisin rakastaa. Jos mä olen elämässä avoin asioille, ettei mitään menisi ohi, niin miksen voisi olla avoin myös Tinderille, vaikka olenkin siinä ihan surkea. Ihan oikeita ihmisiä me kaikki siellä ollaan. Jotkut haluavat pelkkää seksiä ja siinä ei ole mun mielestä mitään vikaa. Jotkut taas todella etsivät sitä tosirakkautta, kuten minä. Jos ei natsaa niin ei natsaa, no hard feelings ja takaisin svaippailemaan. Mun mielestä on aika karua tuomita ihminen pelkästään sen takia, että tämä on Tinderissä, tai olettaa tästä tiettyjä asioita. Jos ihmisen haluaa tuntea on häneen tutustuttava, päästävä syvälle sisimpään, eikä vain pilkkiä pinnalta. Jos toisesta tekee johtopäätökset vaikka pelkän tinderissä olemisen perusteella, ei todellakaan tunne toista, vaan omat olettamukset toisesta. Jos semmoisessa illuusiossa haluaa elää, oli kyseessä Tinder tai niin sanottu oikea elämä niin antaa mennä vaan. Hienotkin ihmissuhteet saattaa mennä ohi ja yllätyksiä on takuulla luvassa, ai tuo ei ollutkaan semmoinen ihminen kuin kuvittelin, hupsista.

Yksi asia mun on tosi vaikea sulattaa niin deittisovelluksessa kuin oikeassa elämässäkin ja se on kriteerien luominen tulevalle tuntemattomalle puolisolleen. Tottakai mullakin on luonteenpiirteitä ja arvoja joita arvostan ihmisissä, mutta jos loisin tarkat kriteerit mitä toiselta odotan niin mä olisin sinkku vielä seuraavassakin elämässä. Ei mitään unelmien täydellistä naista tai miestä ole olemassakaan, saati normaalia ihmistä. Juuri epätäydellisyys ja -normaalius tekee meistä huikeita tyyppejä. Jos esimerkiksi nainen on mua pidempi ja voimakkaampi, niin mitä sillä on väliä? Mä ihan mielelläni seison varpailtani kun pussaillaan ja häviän painissa, jos meillä muuten synkkaa. Kaikista tärkeintä on, että sen täytyy tuntua oikealta ja se selviää vain ja ainoastaan tutustumalla toiseen. Voi olla että tulee turpaan ja sydänsuruja, mutta kyllä niistä selvitään. Sitä paitsi elämä ei ole pelkkää parisuhdetta, edes Tinderissä. Voi olla että löydätkin elinikäisen hyvän ystävän. Kaikki on mahdollista kun on avoin ja antaa kaikelle mahdollisuuden, hyväksyy lopputuloksen, oli se sitten mikä tahansa. Sen takia myös aloitan keskustelun pelkällä moi-sanalla, koska mä en todellakaan osaa iskeä ketään ja varsinkaan viedä jalkoja alta ekalla lauseella kun ei olla koskaan tavattu, voi jeesus..

Svaippailet sitten vasempaan tai oikeaan niin toivotan sulle onnea, mitä ikinä etsitkin. Toivoisin kuitenkin että jos meistä tulee match, niin tiedät miten vastata kun sanon sulle ”Moi”.

 

Rauhaa ja rakkautta

This entry was posted in Tunteet.
Vastaa
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: